Правилният избор на зимно яке е от огромно значение, за да ви е топло и комфортно през студените месеци от годината.
Първо и най-важно е якето да бъде изработена от висококачествени материали, който ще задържат топлината в тялото ви и ще ви предпазят от студ, вятър и сняг.

Втора важна стъпка при избора на подходящо яке е , за какво ще го ползваме?
Дали за ежедневна употреба , за разходка в планината или за зимен спорт.
Якето е важна част от гардероба на всеки, и освен че трябва да е топло и удобно то трябва да има и хубава визия.
Повечето зимни якета са оборудвани с различни системи за комфорт,различават се и от пълнежа който е вложен в тях, някой от тях имат по издължена задна част за да закриват по-голяма част от тялото, а други издължена и предна и задна част за да покриват цялото ви тяло.
Друга важна част от избора на зимно яке е да подберете пълнежа на дрехата, който служи за изолация на тялото ви от студа.
Има два основни вида: гъши пух/пера или синтетична вата, а напоследък на пазара се появява нов вид – млечна вата.
Гъшият пух е най-леката изолация на пазара, така че ако теглото и размерът са проблем за вас, заложете на него.
Имайте предвид, че пазарувате зимно яке, което не е предназначено за влажни условия. Ако прекарвате зимата в сух, студен климат, пухеното яке ще изпълни пълния си потенциал и ще ви защити добре.
Когато са мокри, перата се сплъстяват и губят много от своите изолационни свойства.
Хубаво е да подбираме модели който имат качулка така ще запазим най-добре топлината в тялото си и ще предпазим главата от студените пориви на вятъра.

Ние от Sportfitbg сме селектирали няколко модела мъжки спортни якета Nike който ще ви представим.

Моделите на Nike са предимно за ежедневно ползване, удобни са за разходки в планината както и за спорт.

Фирмата предлага огромен избор на модели и стилове, но това не е всичко, имаме и богато цветово разнообразие за всеки модел.

Първият модел, който сме избрали за вас е Мъжко яке с качулка „Nike Sportswear Down-Fill Windrunner“.

От името на модела можем да си извадим изводи, че този модел ще е доста подходящ ако времето е ветровито и ще ни предпази от студените пориви на вятъра.

Второто нещо което забелязваме при името е най-важната част от модела Down-Fill което означава пълнеж от гъши пух, О ДА правилно сте разбрали истински пълнеж от пух.

Доста висок клас мъжко спортно яке , уникална визия и кройка , пасва перфектно на всяко тяло.

Когато сложите якето усещате една лекота ,след което се раздвижвате малко и усещате огромната свобода на движени което ви носи това яке.

Има плътна качулка която не се регулира.Два огромни джоба които ще поберат всичките ви лични вещи а дори и тези на приятелите ви.

Пълнежа от пух придава лекота на якето но въпреки теглото от 990 г това яке ще ви топли и през най-студените дни от зимния сезон.

Пуха изолира чудесно тялото от минусовите температури и задържа топлината максимално.

Ръкавите са покрити с еластичен кант, който прилепя перфектно по китката и затваря ръкава на якето за да задържи топлината.

Модела предлага богато цветово разнообразие, както и различни размери за всяка възрастова група.

За първи път се пуска на пазара през 2019 година като тогава е един от най-продаваните модели на фирмата за сезон 2019/2020.

Нашата цел от Sportfitbg е да селектираме най-добрите спортни продукти и да ви ги предоставим на достъпни цени.

И така разгледахме един от най-продаваните модели на марката за изминалата година ,сега е време да вдигнем малко летвата и да ви представим Мъжко Яке Nike Sportswear Down-Fill Windrunner PARKA.

Когато говорим за якета, това е нашият фаворит в избора на зимно яке.

Това е подобрена версия на първия модел който ви представихме.

На пръв поглед са еднакви по състав и материя ,но огромната разлика идва от кройката и стила който това яке притежава.

И тук в името се подразбира се ,че става дума за яке с пълнеж от гъши пух, но има една основна разлика която е видима , дължината.

Смело можем да кажем ,че този модел спада в графата шуби Nike тъй като якето покрива почти цялото ви тяло.

Чудесна изолация както притежава всички детайли който спомагат за задържането на топлината в тялото ви. Висока яка с двоен цип ,огромно джобове които ще съхранят всяка ваша лична вещ.

След като накратко отбелязахме всички прилики с предходния модел, сега ще разгледаме и разликите.

Думичката която е поставена в края на името на самия модел ни показва разликата- PARKA/Парка

Какво е яке парка ?

На кратко това е голямо ветроустойчиво яке с качулка, предназначено за носене в студено време.

Името Парка произлиза още от древни времена когато на древните хора им се е налагало да се борят с арктическия студ , за целта те са носели връхни дрехи от кожа който са покривали цялото им тяло,така наречените Парка. В Днешни времена тези якета се славят с голямата си топлина и комфорт дори и в най-студените дни от годината, поради тази причина са желан модел от почти всички възрасти и полове.

Якето се предлага в няколко цвята като ние от Sportfitbg разполагаме с 3 основни цвята на модела който мислим ,че са най-търсените на пазара.

За финал можем да кажем че тази мъжка шуба Nike е чудесен избор за носене в най-студените места по света ,како и най-студените дни от годината.

Когато искате да направите истински добра сделка за яке,изчакайте след коледните намаления това е края на зимния сезон за търговците.

Тогава ще успеете да се сдобиете с избран от вас модел на доста достъпна и намалена цена , но това крие своите рискове , след празниците доста от размерите са изчерпани така ,че ако имате възможност не се колебайте да поръчате хубаво зимно яке Nike.

При правилна употреба то ще ви служи добре през студените зимни месеци.