Един от най-често задаваните въпроси е ,кой е най-добрия модел маратонки за бягане ?

Истината обаче е че няма такова нещо като перфектни маратонки за бягане.
Що се отнася до бягането и интензивен спорт ,ключовете към успешния избор са много, вашия начин на бягане , теглото ви ,повърхността по която бягате и формата на краката ви ,
което означва ,че никоя обувки няма да задоволи нуждите на всеки спортист.

Когато копувате даден вид маратонки може да ви се сторят доста удобни в първия момент, но за да сте сигурни ,че сте направили правилен избор траяба да пробягате с тях нужното разтояние.
По данни на производителите чифт обувки траябва да издържа поне 500 км пробег , което се постига за околко 5 месеца от активно спортушащ човек.
Най-важното нещо след като вече сте тествали своя избор е как се чувствате след тренировката , дали имате оплаквания ,бокли, натъртвания или сте добре отпочинали и готови за още активни тренировки.

В магазина ни SPORTFITBG.COM може да намерите богата гама маратонки за бягане върху меки повърхности както и върху асвалтова настилка.

Важни критерии по-които да търсите маратонки за бягане?

По-леките обувки имат по тънки подметки което ще ви улеснят при по-продължителни тренировки,Въпреки това, ако бягате на дълги разстояния, допълнителното омекотяване на по-тежката обувка може да е по-добър вариант.
Най-често обувките за тренировки са текстилни тъй като позволяват гъвкавост при движение и не запотяват краката ви дори и при големи натоварвания.
Ако пътувате на дълги разстояния , някои допълнителни амортисьори може да са по-добрият вариант, тъй като осигуряват абсорбиране на удара.

Изключително важно е да изберете маратонки с мека и удобна подметка която да пасва на извивките на вашият крак.
За целта ние от SportFit сме подбрали няколко модела който можем да ви препоръчаме за активен спорт и бягане.

NIKE REVOLUTION 5

NIKE REVOLUTION 5 -разполагаме с богата гама разцветки
линк към модела https://sportfitbg.com/product/maratonki-nike-revolution-5-bq3204-002/

NIKE LEGEND REACT

NIKE LEGEND REACT – един от най-добрите модели маратонки за бягане
линк към модела https://sportfitbg.com/product/nike-legend-react/

Adidas RunFalcon – класически модел на марката изцяло предназначен за активно спортуващи
линк към модела https://sportfitbg.com/product/sportni-obuvki-adidas-runfalcon-f36199/

Хубавото на този спорт е ,че се изискват минимално количество подготовка и оборудване за да го практикувате,на кратко един чифт одобни обувки и вече сте готов да преоткриете себе си.
Ако правите джогинг или бягате редовно за упражнение, повтарящите се движения на мускулите и ставите могат да имат нежелани реакции, независимо в коя възрастова група сте.
Подходящите маратонки за бягане ще ви защитават от нежеланите ефекти на тази дейност и ще ви помогнат да постигнете фитнес целите си.

Съвети за перфектно пасване на маратонката за бягане :
Размера на маратонките е различен при всеки производител , за това много важно да сте наясно колко сантиметра е дължината на вашия крак, така най-лестно ще можете да изберете правилния размер за вас.
Мерете маратонки в края на деня – краката на човек често се подуват след ежедневни дейности и в края на деня са най-обемни.
При носа на обувката е хубаво да имате един пръст разстояние – дължината на обувката трябва да е съвсем леко по-голяма, за да имате място и кракът Ви да се мести без да се търка. Връзките трябва да са хубаво завързани, но не прекалено стегнати.
Ако имате ортопедични стелки – носете си ги в магазина. Те също влияят на перфектното пасване на маратонките.
Погледнете за ергономични стелки – те се предлагат в разнообразни видове, модели с различна степен на комфорт и опора.

Амортизация:
Независимо дали са ви любими или не, маратонките също не са вечни. Това означава, че трябва да сте подготвени за момента, в който ще трябва да се разделите с тях
Амортизацията на дадена маратонка има за цел да допълни начина, по който се приземявате на земята. Ако кракът ви се върти навътре, маратонка с допълнително стабилизиране ще ви помогне да коригирате проблема си.
Ако подметките са вече изтъркани то значи е време да посетите сайта ни и да изберете нов модел , а защо не и да повторите стария.

Свързани Статии