Бели или черни маратонки , този дилема може би е вечна. Много хора задават този въпрос тъй като те самите се чудят какъв цвят маратонки да подберат за себе си.
Съпоставката между двата цвята е нещо много старо , две коренно различни идеи и противоположности.
И в двата случая ще намерите и плюсове и минуси, и сами траябва да определите кой цвят ще ви приляга или ще ви е от ползва повече.
За това ние не можем да даваме своето мнение а просто да покажем кой са положителните и отрицателните страни на цветовете.

Белите обувки, въпреки че придават на тоалета по-голяма елегантност, ще се замърсят много по-лесно.
Ако можете да се справите с поддръжката им ,белите маратонки са много добър вариянт за по-специални случаи.
Напоследък е доста тенденциозно хубав елегантен костюм да се завърши с бели класически кецове.
Белите маратонки подхождат перфектно на тъмни дънки и панталони.
Идеален избор за топлите месеци от годината когато тенденцията е да се носят светли цветове.
Основния проблем при избора на бели маратонки е тяхната поддръжка и как точно ще запазите чисто белия им цвят.
Начините за това са няколко , най-елементарния начин е чрез мокра кърпичка да забърсвате прахта която се полепя по тях когато ходите по улицата,
носете със себе си винаги мокри кърпички , така винаги обувките ви ще са неразличими от нови.
Ако обувките са по трайно увредени може да се ползват различни видове бои за кожа или коректори които да прикрият драскотини или наранявания по повърхността.
Определено всеки фен на спортните обувки трябва да има в гардероба си чифт бели кецове.
Дамите също лесно комбинират бели обувки с рокля или хубав панталон.

Черните маратонки може би са по-предпочитани от повечето хора ,заради по-лесното съчетаване с дрехите и аксесоарите които носим.
До като при белите обувки почти невъзможно е да ги видим с черни подметки или черни връзки не така стои въпроса при черните.
Най-харесваните модели при черните обувки са от серията (triple Black) което в превод означава ,три пъти черно.
Какво означава това ? Много просто – черна горна част , черна подметка , и черна долна част.
Може би повечето потребители обичат повече черния цвят или просто не им се занимава с постоянното почистване както при белите модели.
Тъмните маратонки макар ,че са черни също се цапат ,но това много по-трудно се забелязва което според повечето хора е голям плуюс.
Тук също могат да се ползват бои и коректори чрез които да се подобри блясъка на вашите обувки.
Черните маратонки в никакъв случай не са добра идея ако ще ги носите на по-специални поводи,но все пак трябва да имате поне един чифт когато ви се наложи да излезете в дъждовен ден.
Но не така стоят нещата с обувките , качествен чифт черни обувки може да се носи по почти всеки повод и черното се съчетава с почти всеки цвят, с изключение на тъмно кафявото (и дори това е спорно).
Огромна положителна черта на черните обувки е ,че могат да се носят почти целогодишно освен ако не живеете на някой остров там обувки няма да ви са нужни.
Черното е по-модерен избор от бялото за обувките – особено за мъжете.

Голяма част от любителите на маратонки подбират цветовете спрямо средата в която ще ги използват,дали ще са за разходка в парка или за разходка в планината ,това също
е важен фактор в подбора на цвят.
И все пак ако вие имате предпочитание към даден цвят ,не би трябвало да ви интересува кои са плюсовете и минусите му ,а просто да се наслаждавате на избора си .

Свързани Статии